ZieNoordin.Blogspot.My

Ads Advertiser's Site

Monday, 28 December 2015

PERSEDIAAN SEBELUM MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN ..

Assalammualaikum.. nak shared sikit apa yang zie alami.. korang mst akan alami jugak nanti .. hehe



Ok ni adalah salah satu contoh yang kita perlu buat sebelum tiba masa perkahwinan.. 
list kan semua perkara yang perlu dilakukan kemudian korang just tick apa yang sudah buat.. 
ni contoh yang paling simple yang orang selalu buat dalam majlis perkahwinan .. 

Untuk barang hantaran tu, pleaseeeee lah beli secara beransur ansur..bulan ni beli dua barang,
 bulan depan beli lg dua barang.. so xdelah  korang shot byk .. mana yang simple tu dahulukan.. 


list harga

Ni perkara WAJIB korang kena buat .. kenapa wajib? sebab ni lah budget kita..  
yang dalam kotak merah tu abaikan..sebab tu sponsor .. rezeki nak kawen org kata..huhu (Alhamdulillah)
bila kita buat list macam ni lagi senang nk check berapa duit yang dah kita keluarkan ..huhuhuhu 
bukan tu jeeee.. dekat sini jugak kita tahu apa lagi benda yang xsetel atau yang masih belum bayar..
so xdelah korang pening lalat nanti..

Masa nak survey tu, pandai2 lah cari dan pandai2 lah korang buat perbandingan harga.. boleh jimat sikit..





No comments :

Post a Comment