ZieNoordin.Blogspot.My

Ads Advertiser's Site

Tuesday, 10 May 2016

Big Day 3 April 2016


Assalammualaikum ..

"...Hawa dicipta dari tulang rusuk Adam,
bukan dari kepalanya untuk 
dijadikan alasnya,
melainkan dari sisinya untuk
dijadikan teman hidupnya,
dekat pada lengan untuk dilindunginya 
dan dekat dihati untuk dicintai..." :)

Alhamdulillah 



Tuesday, 29 December 2015

Outing with my honey kristal suria team


 Assalammualaikum .. 

Semakin hari semakin cepat masa berlalu.. pejam celik pejam celik dah 5 tahun kami kenal.. 
3 tahun bersama, 2 tahun kami berjauhan atas haluan dan kerjaya masing2.. semua dah kerja.. masing2 pon dah berjaya.. Alahamdulillah.. 

so kami decide nk buat bachelorette party .. Sebelum masing2 berkahwin.. sebelum ni asyik planning je nak kemana.. tp xpernah jadi.. so kali ni kami plan nk ke Port Dickson.. 

nak bg jadi punye plan, salah seorang book hotel awal2.. so yang lain nk ke , xnk ke tetap kena pergi.. hihihi


kami ttp nampak muda okay :)


kami sama,ketingian kami semua lebih kurang.. 159 keatas..kiki



Breakfast percuma kt hotel hohoho

Daves delli

Last punye cerita kami singah ke ioi mall Putrajaya, niat yg sama kami nk makan Daves Delli.. salah satu favourite kami masa belajar dulu kat penang..


Monday, 28 December 2015

PERSEDIAAN SEBELUM MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN ..

Assalammualaikum.. nak shared sikit apa yang zie alami.. korang mst akan alami jugak nanti .. hehe



Ok ni adalah salah satu contoh yang kita perlu buat sebelum tiba masa perkahwinan.. 
list kan semua perkara yang perlu dilakukan kemudian korang just tick apa yang sudah buat.. 
ni contoh yang paling simple yang orang selalu buat dalam majlis perkahwinan .. 

Untuk barang hantaran tu, pleaseeeee lah beli secara beransur ansur..bulan ni beli dua barang,
 bulan depan beli lg dua barang.. so xdelah  korang shot byk .. mana yang simple tu dahulukan.. 


list harga

Ni perkara WAJIB korang kena buat .. kenapa wajib? sebab ni lah budget kita..  
yang dalam kotak merah tu abaikan..sebab tu sponsor .. rezeki nak kawen org kata..huhu (Alhamdulillah)
bila kita buat list macam ni lagi senang nk check berapa duit yang dah kita keluarkan ..huhuhuhu 
bukan tu jeeee.. dekat sini jugak kita tahu apa lagi benda yang xsetel atau yang masih belum bayar..
so xdelah korang pening lalat nanti..

Masa nak survey tu, pandai2 lah cari dan pandai2 lah korang buat perbandingan harga.. boleh jimat sikit..





Tuesday, 29 September 2015

EdmEventsPhotography & Malaysia Weeding Festival (MEFA) 2015

Assalammualaikum Semua :)

💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍






Didalam dulang berisi sagu,
Sagu dimakan burung merpati,
Jangan bimbang jangan ragu,
Hidup baru kini menanti.

Jangan bimbang jangan ragu kita
Boleh simpan memori kahwin dengan gambar dan video yang menarik dengan edm events & photography

Silan tekan & follow 👉@edmeventsphotography ðŸ‘ˆ
👉 012-5826361👈

Untuk dapat informasi dengan lebih dekat apa kata kita jumpa di Malaysia Wedding Festival MEFA pada 25-27 disember bertempat di SACC mall

Sila tekan & follow👉@mefapengantin👈

Minta jasa kawan kawan untuk repost gambar ni dan tag @zienoordin 


💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍💍


#edmeventsphotography
#mefapengantin 
#weddingplanner 
#videowedding
#photography
#weddinggift 
#wedding 
#love
#heart

Alhamdulillah 26092015

Alhamdulillah selesai langkah pertama menjadi tunang kepada Firdaus.. insyaallah ..




Sunday, 20 September 2015

KadKahwinMu & Malaysia Weeding Festival (MEFA) 2015

Assalammualaikum semua.. Ok!! Cantik x kad kahwin ni❓Cantik kan..nampak exclusive dan menarik!! @kadkahwinmu ada menyediakan..

 

➖ kad kahwin ✔
➖ doorgift ✔
➖ button badge ✔
➖ sticker ✔

So apa lagi!! Jom kita jenguk di
⏩Facebook - kadkahwinmu
⏩Instagram- @kadkahwinmu
⏩No tel- 01358888445/0163335433

Kalau nak lagi puas hati.. Jom kita ke 
Malaysia Wedding Festival (mefa) pada 25 - 27 dis ni bertempat di SACC MALL 

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

⏩Facebook - Malaysia Wedding Festival (MEFA)
⏩Instagram- @mefapengantin 


So apa nak tunggu lagi.. Ramai dah bertunang..jom cepat kita rebut peluang ni❗❗❗❗❗❗❗❗❗ 

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰


💢 Psst - minta jasa baik semua untuk REPOST dan TAG saya @zienoordin pada gambar.. Jom kita sebarkan pada kawan ramai2

 〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰


#gerbangperkahwinan #kadkahwinmu#rajasehari #kadkahwin #doorgift#buttonbadge #sticker#mefapengantin2015 #wedding #tag#repost #love #sehatisejiwa#jomkahwin



Sunday, 13 September 2015

Yann_Rifft & Malaysia Weeding Festival (MEFA) 2015

Salam satu malaysia semua..

Tarikh perkahwinan dah nak dekat tapi masih mencari pelamin + mekaup + Busana Pengantin + wedding planner untuk hari bahagia..




Sini saya nak beritahu tentang Yann_Rifft kerana banyak menyediakan permintaan diatas..
Untuk maklumat lebih lanjut boleh hubungi 019-3843944 atau 0193323944

Facebook  : Yann_Rifft
Instagram :  Yann_Rifft


Atau !!!
Jom kita ramai ramai serbu Malaysia Wedding Festival Mefapengantin pada 25-27 dis di SACC Mall..

Jom Follow mefapengantin untuk maklumat lanjut

Facebook : Malaysia Wedding Festival (MEFA)
Instagram : mefapengantin

pssttt: like gambar di instagram zienoordin dan tag kawan kawan di ruangan  komen okei.. :)

#yann_rifft
#mefapengantin
#malaysiaweddingfestival2015